Szolgáltatások

Nemzetközi költöztetés

Nemzetközi költöztetés maximális minőségben.

Nemzetközi költöztetési szolgáltatásunk a külföldre költözés minden logisztikai problémáját megoldja. Mindegy, hogy néhány holmit vinne magával, mikor új életet kezd egy másik országban, vagy teljeskörű nemzetközi költöztetésre van szüksége dobozolással és bútorszállítással. Sok éves tapasztalatunkra, profi kollégáinkra és megbízható gépparkunkra mindig számíthat.

Nemzetközi költöztetés

Mikor a költöztetés külföldre történik, még fontosabb, hogy kiváló minőségű infrastruktúra álljon rendelkezésre, hiszen nehezebb segítséget kérni és sokáig is tart, míg egy új teherautó érkezik. A Promove autóinak folyamatos karbantartása biztosítja, hogy járműveink nem hagyják cserben a hosszú úton és az Ön értékei biztonsággal megérkeznek. Az autókba szerelt GPS pedig lehetővé teszi, hogy menet közben folyamatosan kövessük a teherautó és a benne lévő értékek mozgását.

Sofőrjeinket többlépcsős kiválasztási folyamatot és alapos átvilágítást követően alkalmazzuk, ami garantálja, hogy csak megbízható kollégákkal dolgozunk. Munkatársaink szinte mindent láttak már, szaktudásukat és hozzáértésüket sok éves tapasztalatuk garantálja, így bármilyen menet közben előadódó problémát sikeresen kezelni tudnak.

Felkeltettük az érdeklődését?
Kérjen árajánlatot tőlünk!

Kik vehetik igénybe a nemzetközi költöztetési szolgáltatást?

A Promove belföldi és nemzetközi költöztető cég, így költöztetést külföldre bármilyen megrendelőtől vállalunk, legyen az lakossági vagy céges.

Mi számít nemzetközi költöztetésnek?

Nemzetközi költöztetésről akkor beszélünk, ha a két cím (akár az indulási, akár a célállomás) közül az egyik nem magyarországi cím. Ebből a szempontból mindegy, hogy a határ mellé költöztetünk, vagy a kontinens egy távoli országába.

Mely országokba vállal szállítást a Promove?

A Promove az Európai Unó területén belül bárhová vállalja a nemzetközi költöztetést és bútorok szállítását.

Milyen határidőkkel vállal nemzetközi költöztetést a Promove?

A külföldi költöztetésnél hatványozottan igaz, hogy érdemes minél előbb megrendelni a szolgáltatást. A vállalási határidő több tényezőtől függ. Ilyen például a célállomás távolsága, hogy mennyire frekventált időszakban történne a költöztetés, vagy hogy mennyire előre tudják leadni a rendelést. A Promove mindent megtesz, hogy teljesítse az akár lehetetlennek tűnő rendeléseket is, de ha biztosra akar menni, akkor tervezzen előre.

Promove logo rövid
Promove footer logo
Elégedett mosollyal zárja majd a napot, ha minket választ! Kérjen ajánlatot még ma!
Gyors költöztetés
Biztonságos, szakszerű csomagolás
Dedikált ügyfél-kapcsolattartás

Mi a nemzetközi költöztetés menete?

A nemzetközi költöztetés menete hasonlóan indul, mint a belföldi költöztetés. Bővebben erről a lakossági költöztetés oldalon olvashat. Az első és legfontosabb itt is, hogy időben kapjuk meg a megrendelést, aminek alapján kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletek pontos tisztázása érdekében.
Külföldre történő költöztetés esetén nagyon fontos, hogy pontosan meg tudjuk határozni a költöztetendő holmi mennyiségét. Erre azért van szükség, mert a teherautóra kerülő túlsúly bírsággal járhat, amit érdemes elkerülni.
A külföldre történő szállításhoz jó néhány papírt ki kell tölteni, amihez bizonyos adatokra és információra van szükségünk. Ezzel kapcsolatban kollégánk időben elvégez minden egyeztetést, ám ez is egy olyan ok, ami miatt időben el kell kezdeni a külföldi költöztetés szervezését.
A nemzetközi költöztetés esetén a pakolás után azonnal megindulunk a külföldi címre a lehető legrövidebb úton. Ehhez szükség esetén autópályákat is igénybe veszünk, aminek díja a végelszámolásnál kerül felszámításra.
Az érkezésnél érdemes biztosítani egy fogadó személyt, aki előre lefoglalja a parkolóhelyet és gondoskodik róla, hogy üres idő ne menjen el várakozással. A várható érkezés időpontjáról kollégánk telefonon tájékoztatást ad.
Az utolsó doboz lepakolása után lezárjuk az óradíj számolását és elvégezzük a végelszámolást.

Hogyan zajlik a nemzetközi költöztetés árak számítása?

A nemzetközi költöztetés árak számítása alapvetően óradíj alapon történik, de vannak olyan járulékos tételek (például az autópályadíj, komp vagy híd használat díja, stb.), amit a végelszámolás során tudunk pontosan meghatározni. A távolság miatt mindenképpen két sofőr vesz részt a költöztetésben, mert a nemzetközi fuvarozásnál korlátozva van a tengelyen tölthető idő is. A két sofőr végzi majd a kipakolást a célállomáson. Részletes árajánlatunkért keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat!

Gyakori kérdések

Ha már tudja, mikor költözne, célszerű a lehető legkorábbi időpontban, de legalább két-három héttel az indulás előtt lefoglalni az időpontot, hogy nagyobb biztonsággal el tudjuk vállalni megbízását.

Ez mindig a forgalmi viszonyok függvénye, ami annál kiszámíthatatlanabb, minél messzebbre kell szállítanunk. Fontos figyelembe venni a határforgalom esetleges szezonális megnövekedését és bizonytalan időkben (mint például a paándémia miatt) történő határforgalmi akadályokat is. Kollégáink minden esetben a lehető legrövidebb úton végzik a költöztetést az aktuális forgalmi viszonyok maximális figyelembe vételével. Érkezés előtt telefonon tájékoztatják a fogadóállomáson várakozókat.

Igen, cégünk teljeskörű nemzetközi költöztetési szolgáltatást nyújt, aminek része a nehéz bútorok szállítása is. Árajánlatában, kérjük, tüntesse fel, ha nagy méretű vagy nehéz bútor szállítására is szüksége van, hogy ez a súlykalkulációba megfelelő módon be tudjon kerülni.

A nemzetközi költöztetés szabályai szigorúbbak, mint a belföldi szabályok. Sajnos nem rendelkezünk személyszállításra vonatkozó engedéllyel, így a költöztető autóban csak munkatársaink utazhatnak.

Az állatok nemzetközi szállításának szintén szigorú szabályai vannak még az Európai Unión belül is, ezért ilyen feladatot sajnos nem tudunk vállalni. 

Érdemes rászánni a pénzt és kifejezetten költöztetésre készült dobozokat használni. Ezeknek az alja megerősített, és az oldalfaluk sem szakad, így értékeit biztosan megőrzik. A Promove készséggel segít a dobozok beszerzésénél is.

Vegye figyelembe a doboz terhelhetőségét! Ne terhelje túl a dobozokat, és lehetőség szerint a nehéz tételeket ossza szét több dobozba. Például a könyveket csak egy sorba tegye a dobozba, a tetejére pedig ruhák, párnák kerülhetnek. Ezáltal maximálisan ki van használva a térfogat, és a doboz sem fog szakadni. Lehetőleg semmi ne lógjon ki a dobozokból, mert ez nehezíti a doboz teherautón való elhelyezését. 

A bútorokat szállítás előtt ki kell üríteni, és szükség szerint szétszerelni. A bútorok ajtaját és a fiókokat be kell ragasztani, hogy ne nyílhassanak ki szállítás közben. A ragasztáshoz javasoljuk, hogy ne a csomagoláshoz használt barna ragasztót használja, hanem úgynevezett maszkoló szalagot, ami biztosan tart, de nyom nélkül eltávolítható a bútorokról.

Bármilyen kérdésével forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz! Várjuk megtisztelő megkeresését.

Promove footer logo
Lépjen kapcsolatba velünk!

Telefonos ügyfélszolgálat

Hétfőtől szombatig 8-17 óra között