Sokakat érdekel a kérdés, hogy mennyibe kerül egy költöztetés?

A költözés egy olyan izgalmas kihívás, amelynek sikeressége nagyon sok összetevőn múlik. Oda kell figyelni az időzítésre, az előkészületekre, a logisztikára és természetesen a költségekre is. A költözés előtt nyilvánvaló, hogy egyeztetni kell azt, hogy körülbelül mennyibe kerül egy költöztetés, hiszen anyagilag is be kell tervezni ezt a tételt a költségvetésbe.

Blogunkban bemutatjuk, hogy milyen tényezőktől függ ez a kérdés, mik azok a dolgok, melyek befolyásolják az árakat?

Honnan, hová költözünk?

Egészen nyilvánvaló, hogy a lakossági költöztetés költségében a legjelentősebb tényező a távolság. Minél messzebbre történik a költöztetés, annál több üzemanyagra van szükség, annál tovább kell a munkaerőnek dolgoznia, ezáltal a költségek is nőnek. Vannak cégek, akik távolságalapú díjazást is alkalmaznak, nálunk azonban óradíjas elszámolás történik, ezért a nagyobb távolság a hosszabb időben jelenik meg. A távolság tehát költségnövelő tényező, mivel ezáltal az autó hosszabb idő alatt tud eljutni a lepakolás helyszínére.

Nehezen megközelíthető helyszín

Ha egy zsúfolt belvárosban kell költöztetni, ahol a parkolás is problémás, ráadásul az autónak nem foglalnak helyet, akkor szintén hosszabb időbe fog telni az, hogy bepakoljunk mindent az autóra. Ilyen esetben mindig azt ajánljuk, hogy a költözés napján előre foglaljanak le számunkra parkolóhelyet, ez ugyanis meggyorsítja a pakolást, ezáltal a költség is alacsonyabban marad.

Rossz helyi adottságok

Mindenki találkozott már azzal a problémával, amikor egy nagyobb ágy vagy szekrény nem fér ki az ajtón, mert közben átalakítások történtek a lakásban. Van, hogy nincs vagy nem működik a lift, szűk a folyosó, emeletről kell lehozni nagyobb bútorokat vagy akár egy zongorát. Kollégáink mindent megtesznek azért, hogy elhárítsák ezeket a problémákat, nagy gyakorlattal rendelkeznek a bútorok szakszerű pakolásában és vannak náluk megfelelő eszközök is ezek kezelésére. 

A testi erőre sem lehet panasz, mivel a nálunk dolgozó munkatársak egytől egyig volt sportolók, akik kiváló kondícióval rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a lehető leggyorsabban fognak dolgozni ezekben a helyzetekben is, így biztos lehet benne, hogy gyorsan és sérülésmentesen érkeznek meg értékei az új lakásba, azonban elképzelhető, hogy a nehezen kezelhető helyzet elhárítása több időbe telik.

A szállítandó holmik mennyisége

Az árat jelentősen befolyásolja a költöztetendő bútorok, dobozok, zsákok, háztartási gépek, elektronikai berendezések mennyisége. Minél több dologról van szó, annál több emberre és szállítójárműre lehet szükség, így ezek költségnövelő tényezők. A sok doboz felpakolása több időt igényel, így órabéres elszámolás esetében is több ideig fog tartani maga a dolgok felpakolása és lepakolása is.

Extra szolgáltatások igénylése

Az árak szempontjából jelentősége van annak is, hogy van-e szükség plusz szolgáltatásokra. Nálunk arra is lehetőség van, hogy a csomagolást, dobozolást is megcsináljuk, befóliázzuk a háztartási gépeket, lapra szereljük a bútorokat, költöztetődobozokat biztosítunk. Ezenkívül, ha szükséges, akkor lomtalanítunk is, ezáltal pedig szinte a költöztetés teljes terhét levesszük a válláról. Extra szolgáltatás lehet még a hétvégi vagy a gyors költözés, ezért érdemes minél hamarabb árajánlatot kérni és lefoglalni a megfelelő időpontot.

Akkor mégis mennyibe kerül egy költöztetés?


A fenti paraméterek megadásával fél perc alatt kérhet tőlünk árajánlatot, így nem kell, hogy tovább furdalja a kíváncsiság! Keressen bennünket elérhetőségeinken és minden felmerült kérdésre választ adunk!

Megosztás:

Kapcsolódó bejegyzések

Költözést segítő tanácsok: a stresszmentes költöztetés 6 lépése

Amikor betoppan az ember életébe egy költözés, akkor nehéz ezt nyugodtan és feszültségmentesen kezelni, ilyenkor jól jönnek a költözést segítő tanácsok. Ha odafigyelünk néhány fontos lépésre, akkor ez a művelet gördülékennyé és stresszmentessé válhat, ehhez pedig blogunkban 10 praktikus tippel járulunk hozzá.

Hogyan lesz élmény és nem pedig teher a kis költöztetés?

A kis költöztetés első pillanatban tűnhet úgy, hogy nem ró nagy terhet a megrendelőre, azonban amint elkezdi összepakolni a költöztetendő holmikat, gyakran máris elvész a részletekben, és pillanatok alatt kialakulhat a pánikhangulat.